- Green Forest Pipe Band

Gå til indhold

Hoved menu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et band bliver født

Green Forest Pipe Band blev grundlagt d. 27. November 2013 af David Kelly, John Clausen, Torben Haslund, Jan Kellgren, Bo Balle og Kurt Odefey Vagnsholdt. Alle erfarne musikere på såvel sækkepibe som tromme. Udover det rent musikalske, ja så har alle erfaring med at bestride tillidsposter i forbindelse med bestyrelse og organisationsarbejde i foreningslivet.
Vi oplevede indenfor kort tid, en medlemstilgang der gør at vi nu tæller 13 spillende medlemmer.

Formålet med bandet, er at skabe et fællesskab hvor man kan spille skotsk sækkepibemusik og tromme og
hvor udvikling er i højsædet. Dette kan kun lade sig gøre såfremt det fundamentale foreningsliv fungerer, et konstant fokuspunkt.

 
 

Hvem er vi?

Bandets navn, „Green Forest Pipe Band“ og logo, et træ i keltisk design, symboliserer dels det Sønderjyske, men også bandets fundament og værdier. Det sønderjyske er kendetegnet af store arealer med grønne skove, træer med et stort og kraftigt rodnet der stikker dybt i den jyske muld. Dette symboliserer robusthed, det at være velfunderet og principfast, at holde fast i sine værdier. Træets stamme er stærk men samtidig også smidig, således at den kan veje i vinden, symboliserer viljen og evnen til at modstå de udfordringer vi møder gennem livet. Kronen er stor og lys, rager op mod det uendelige blå, symboliserer renhed, åbenhed, optimisme og livsglæde.

 
 

Vores kilt er et bevidst valg blandt klanen Scott’s mange kilte, Scott Green Weathered. Pæne afdæmpede farver hvor der som bund er et skær af grønt. Mønsteret (tartan) består af brun, sort, grå, hvid, gul og rød, alt sammen farver vi finder i vor sønderjyske natur.  
I vores badge, ses en kronhjort der står rank og stærk, hvilket vil være kendetegnende for Green Forest Pipe Band og kommer til udtryk i form af den styrke og det sammenhold vi har i bandet.
Ordet ”AMO” er latinsk og betyder ”jeg elsker”. Kærlighed er en fundamental menneskeret. Det at elske er en del af det hele menneske. Bandets medlemmer sætter alle nær
været i højsædet, således at alle føler sig ligeværdige og anerkendte.
 
 
 
 
 
 


De første fire år.

Green Forest Pipe Band havde d. 27. november 2017, fire års fødselsdag. De første år har været præget af konstant udvikling,
vores repertoiere består efterhånden af numre der ikke tidligere er spillet i  det sønderjyske, deriblandt numre der er komponeret af bandets Pipemajor David Kelly.
Vi har modtaget sponsorater og har spillet talrige steder, hvilket har givet os økonomi til at indkøbe uniformer, en
stortromme samt to tenortrommer. Desuden har vi fået doneret to sidedrums og to sækkepiber.
På medlemssiden er vi nu en sammentømret gruppe på 13 voksne musikere der udviser en imponerende motivation og et bemærkelsesværdigt engagement.
Der er fortsat plads til yderligere medlemmer, især i trommegruppen.
 
Indtil nu er vort delmål nået, nemlig at blive et anderledes pipeband i det Sønderjyske.


 
 
 
 
 
 
 

Situationsbilleder fra vores bandliv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu